Blog

Lees hier vele leuke berichten over onze bed and breakfast

Twisting by the pool

Naar ons zwembad is jaren niet omgekeken. Een beetje sleets met hier en daar een scheur en andere gebreken. Achterstallig onderhoud door gebrek aan tijd en energie. 

Net als bij ons lichamelijke gestel; regelmatig sporten is er het laatste jaar bij ingeschoten door gebrek aan tijd en energie. 

Een goed moment om beide zaken gecombineerd aan te pakken, een win win situatie.

Dagelijks uren op je krent achter de PC zitten, leidt alleen maar tot RSI*.  (*muisarm, een aandoening die in de jaren 90 volop voorkwam maar nu lijkt uitgedoofd). Deze langdurig opgebouwde blessure is overigens goed te verhelpen door het hanteren van een schuurmachine vanwege constante trilling die diep doordringt in de spier. Tevens trilt hij ook heerlijk mijn stress-nek los.

Het waterbassin boven ons huis (alberca in het Spaans), werd na een grondige schuurbeurt voorzien van een mooie smurfenblauwe coating en mag zich voortaan zwembad noemen.

Zijn grotere broer in het laaggelegen deel van de tuin was er slechter aan toe. Gelukkig ben ik bouwkundig genoeg om te weten dat het scheurenprobleem een diepliggende oorzaak had. Dus werd aan beide zijden van het zwembad een flink gat gegraven (2x 4m3) en een gewapende steunbeer aangestort met het handje. Die scheuren doen nu niets meer! Mijn rug en biceps des te meer. Maar zoals onze buurman José zei: “Trabajar con los manos sin con la cabeza es un vida mejor”.

De scheurtjes aan de binnenzijde werden uitgehakt, daarna werd kiervuller erin gesmurft, even schuren en vervolgens ging ook hier een mooie smurfenblauwe coating erover. Inmiddels kan ik mezelf echt wel een “expert de piscina” noemen…  

Nog even een terras erbij smurfen van originele terracotta plavuizen, de nieuwe zoutwater installatie aanbrengen met vonkenbroeder José Carlos en onze gasten kunnen van de zomer zwemmen!

Het ‘bovenbad’ is inmiddels gevuld met ons eigen bronwater. Echt zwemmen kun je er niet in maar wel lekker afkoelen. Madre mia wat is het nog koud! Snel opwarmen in het zonnetje op de ligbedden met waanzinnig uitzicht en een drankje binnen handbereik. 

Na gedane arbeid… Twisting by the pool…