Over la pura vida
& ons verhaal

ons verhaal

Ons verhaal

Eind 2019 ontdekten we onze finca, een oude olijfboomgaard gelegen tegen een berg aan even buiten het witte dorpje Yunquera. Het voelde meteen als het pure leven: rust, veel buiten zijn, een groene oase, de Andalusische gastvrijheid, leven in een heerlijk kalm tempo. Een plek waar we simpelweg gelukkig oud gaan worden. Een plek waarvoor we ons drukke leven in Noordwijk graag voor inruilden.

La Pura Vida…?

Het pure leven… letterlijk vertaald. De drie woorden samen hebben zoveel meer betekenis dan alleen puur of intens leven. Het is een uitdrukking voor hoe mooi het leven is, hoe jij het beleeft en wat jij er van maakt. 

In LaPuraVidaYunquera beleef je wat wij er graag mee willen uitdragen en delen: eenvoudig puur genieten van het leven op dit moment.

Het is ook de rust van de groene omgeving, de behulpzaamheid en vriendelijkheid van de Andalusiërs, de Spaanse warmte van de zon en de inwoners van Yunquera, leven in een tiny house, buiten zijn, tuinieren, wandelen en fietsen in een waanzinnig mooie streek.

Samen is dat wat deze plek la pura vida maakt.

Onze plek

Bij LaPuraVidaYunquera ervaar je het relaxte leven op de campo. Op sommige momenten levendig, op vele momenten heerst diepe rust.

In Yunquera wonen veel sportievelingen die vaak aan het begin van de avond vanuit het dorp een wandeling, hardlooprondje of ritje te paard/ezel maken.

In het dorp is ‘s ochtends veel bedrijvigheid. Na het werk en ’s avonds gaat jong en oud regelmatig een biertje doen. Er is altijd wel een van de (tapas)bars open aan de rand van het dorp waar je ook als niet-local welkom bent. Yunquera kent weinig toerisme en is een echt familiedorp, daardoor is het er nog steeds heerlijk puur Andalusiaans. 

Ons domein, op 10 fietsminuten van het dorp, ligt op 700 meter hoogte tegen een berghelling. In vroegere tijden een olijfboomgaard, maar twintig jaar geleden werden er drie kleine huizen gebouwd. Dankzij de situering – tegen een berghelling en in terrasvorm- liggen ze alledrie op afstand en in hoogteverschil van elkaar vandaan. Privacy gewaarborgd! Vanaf terras en tuinen heb je een adembenemend uitzicht over de vallei en de bergen van natuurpark Sierra de las Nieves, dat letterlijk grenst aan onze tuin.

In de tuin vind je een aantal oude vijgenbomen, tientallen olijfbomen en een aantal fruitbomen (sinaasappel, citroen, kaki, granaatappel) die een onmiskenbare Spaanse geur en sfeer geven.

In het lager gelegen deel van de tuin ligt een zwembad voor de nodige verkoeling. Om daarna heerlijk onder de olijfbomen te luieren.

De zon draait langs de voorzijde van de huizen en verdwijnt pas laat in de avond achter de bergen zodat je lekker lang kan genieten van de dag. 

Neem alvast een kijkje:

Yunquera Oxígeno

Video afspelen

Onze avonturen

Geen week voorbij zonder avontuur, lees het in onze Blogs