Blog

Lees hier vele leuke berichten over onze bed and breakfast

De prinses en de umpalumpa’s

Er was eens een bevallige prinses (ja, van de Erwt) die werd geschaakt door een knappe prins op een witte ros, uit de stallen van Quanondaele. Eerst voelde de vrijgevochten prinses enige gene als  haar prins galant de deur voor haar open hield of haar verwende met cadeautjes en weekendjes weg. Al snel vervlogen haar bezwaren en beantwoordde ze zijn gulle aandacht met een uitbundige hartstocht. Ze werden hevig verliefd en wisten met heel hun hart dat hen een prachtige en (hopelijk) lange toekomst wachtte.

de prins en de prinsesZo romantisch als hij was, smeedde hij een plan om zijn lieve prinses voor eeuwig de zijne te maken. Hij nam haar mee naar een prachtig kasteel op Lans-a-Roté met een boeddhistische tempel als entree en binnen een tropische tuin en een kronkelige rivier met watervallen. Ook een prachtig hemelbed en rozenblaadjes ontbraken niet. Op de dag dat de prinses zou verjaren, leidde hij haar naar een paradijselijk  plekje Calla Nude. Ze vleiden zich neer op het witte zand. Zijn koningin-in-spé onbevangen in al haar kwetsbaarheid, en de koning-te-rijk in zijn volle glorie. Zo gebeurde het dat de prinses een glazen fles in de branding ontdekte, met daarin een enigszins verweerd stuk papier. Met haar ranke vingers peuterde zij het eruit. Het bleek een brief in het Spaans waarin ze las dat de prins niet meer zonder haar kon en de rest van zijn leven met haar wilde delen. De prinses beantwoordde zijn aanzoek met een ongebreidelde passie.

Eenmaal in het echt aan elkander verbonden, kochten zij een onderkomen in Andalusië met de naam Zarzuela, vernoemd naar het paleis van de Spaanse koning. Het moest zo zijn.

Om de wittebroodsweken eeuwig te laten duren, moesten de slaapvertrekken uitgerust worden met de beste materialen als op het hemelbed op Lans-a-Roté. schelpKosten noch moeite werden gespaard en uiteindelijk op een zomerse dag werden de matrassen uit Madrid geleverd. De koets was al van verre hoorbaar en toen deze tot stilstand kwam voor Zarzuela, sprongen er twee gedrongen bruingebrande bodybuilders uit van nog geen 1.65m lengte. De stoere prins schoot direct te hulp bij het uitladen maar toen een van de Umpalumpa’s een matras op zijn rug tilde, tolde de prins drie maal in de rondte en viel op zijn koninklijke achterste tot grote hilariteit van de Umpalumpa’s. Daarop flipten zij elk een matras op hun schouders en zetten het in gebogen houding op een lopen. De oprijlaan was lang, bochtig en vooral erg steil maar ze renden onverdroten de hele weg naar boven. Zonder ook maar een krimp te geven, met normale ademhaling maar voorzien van een dikke fooi, klommen ze in hun koets en keerden huiswaarts.

En de prins en prinses, die sliepen heerlijk en leefden nog lang en gelukkig.