Blog

Lees hier vele leuke berichten over onze bed and breakfast

Neem ik Spanje als besluit (door Kees)

En laat mijn schepen achter
Ik moet er even tussenuit
een vluchtweg naar een nieuw begin. (Bløf) 

 Sera españa
Dejando mis barcos
Tomando un descanso
Escaparando a una Pura Vida…

Zo drastisch is het ook weer niet maar de wens is groot om een verse doorstart te maken. 35 jaar bouw in alle gradaties is genoeg, ik heb alles al in het kwadraat gezien een meegemaakt. Met veel plezier gewerkt aan carrière en bedrijf maar het wordt tijd voor iets anders.

Het groeide met de jaren, de liefde voor España. Een samenwerking met Spaanse architecten bij het Rijks, Fiets- en surfvakanties, de eilanden en het vaste land, de steden, van noord naar zuid. Ja, ik ben verliefd! De kans pakken nu het kan, gelukkig staat Britt daar ook zo in. Een nieuw leven onder de Spaanse zon… Spannend! Na een ontspannen zoektocht met vele heerlijke omwegen, hebben we onze plek gevonden. Yunquera in Andalusië, op een prachtige plek in de bergen (680m), wandel- en fietshemel op de rand van nationaal park Sierra de las Nieves. Op 2 uur van Tarifa en 2,5 uur van de Sierra Nevada, ook belangrijk want zonder surf en snow kan ik niet. Naast de warmte, de zon, de altijd vriendelijke Andelusianen vooral een uitdaging om het succes van NL door te zetten in onze eigen mooie finca en gave B&B. Een plek waar tijd en stress vergeten kunnen worden.

Nu nog best nog even druk. Twee mooie bouAd-projecten om af te ronden om dan april/mei de laatste spullen te pakken en te vertrekken. Natuurlijk zal ik nog wat klussen op afstand blijven doen en vliegen we regelmatig heen en weer, Nederland zal ons niet loslaten.

Straks lekker zelf boeren op onze finca. De boomgaard en tuin bijhouden en letterlijk de vruchten ervan plukken. Ploegen, oogsten en genieten met onze gastvrije en fantastische buren. Er alles aan doen om onze gasten de tijd van hun leven te geven, relaxen, samen sporten. Maar ook snowboarden als het sneeuwt en surfen als het waait… Vooral een simpel en puur leven, we hebben weinig nodig weten we inmiddels.

Spaans ritme, Spaans eten, het Spaanse leven, LaPuraVida…

Escapar a una Pura Vida..? Vamos!