Blog

Lees hier vele leuke berichten over onze bed and breakfast

Het wordt Andalucia

Op een van mijn verjaardagen, die ik traditiegetrouw (liever) niet vier, was ik op Mallorca. Mijn romantische wederhelft had voor deze keer Calla st Vincenç als thuisbasis gekozen, gelegen aan zee en vlakbij het Tramuntanagebergte. Prachtige wandelingen, (soms letterlijk) adembenemende racefietstochten, dobberen in zee en ’s avonds op een terrasje met tapas en copas tussen de Spanjaarden (en helaas een handjevol luidruchtige Engelsen). Inmiddels waren we al helemaal verknocht aan de Spaanse manier van leven.

Een oud en vervallen maar prachtig huis zaaide een klein plantje in ons hoofd. Het plantje werd een plan. Wonen in Spanje. Geen droom voor later maar een ander leven binnen een korte termijn.

Het eiland leek ons wat beperkt en bleek bovendien prijzig. Het vasteland behoefde onderzoek.

Mijn volgende verjaardagen bracht ons naar Sevilla, Ronda, Barcelona en Valencia. Een campervakantie (met al onze kinderen) naar Baskenland en een kampeervakantie in l’Estartit (Costa Brava) maakten duidelijk dat dit niet onze streek was. De natuur deed ons hart niet sneller kloppen. De golven in Baskenland deden dat wel (te heftig naar mijn smaak) maar die van de costa brava tja daar komt een surfer zijn bed niet voor uit! Mijn lief maakte thuis een grondige studie van ons wensenlijstje: nabij bergen én zee (om te surfen!), enigszins zeeklimaat, niet te hete zomers, geen Hollandse enclave maar het authentieke Spanje, en een groene omgeving. Er was een streek die dit allemaal te bieden had: de Guadalhorse in Andalusië. Frisgroene valleien omringd door majestueuze bergen, schattige dorpjes met slingerweggetjes en witte huizen. Met als extra features:

Snowboarden op een vroege ochtend en later op die dag in je bikini op het strand.

De hartelijke aanmoedigingen van de Spanjaarden na je eerste hakkelende bestelling in het Spaans om het gewoon te blijven proberen.

Het respect waarmee je behandeld wordt als wielrenner, en de grote omzichtigheid van passerende auto’s.

De betrouwbaarheid en gastvrijheid waar de Andalusiërs om bekend staan.